Blind vol lof over Weghorst: 'Daar kun je Weghorst blind op vertrouwen'

Rick Kraaijeveld • 21:51, 29-01-2023 / Laatste Update: 05:45, 12-12-2023

In gesprek met Wytse van der Groot heeft Danny Blind zich vol lof geuit over Wout Weghorst. Over zijn werkhouding, attitude en zijn rol. Hij blikte daarbij terug op een moment bij Oranje, maar ook over zijn tijd bij Besiktas en de eerste ManU-wedstrijden. "Het is een geweldige jongen in je groep", zei de oud-assistent bondscoach.

Blind legde uit hoe volgens hem Erik ten Hag bij Weghorst uitkwam. "Hij zal gedacht hebben: 'Wie kan ik vertrouwen in de spits?' Nou dan kom je bij Weghorst uit. Als aanspeelpunt, de afspraken volgt enzo. Daar kan je Weghorst blind op vertrouwen. Ik denk dat het ook te maken heeft met de aard van andere spelers. Rashford is opportuun, Antony nog meer. Hij had ook vaak Martial in de spits, maar dat je dan op zoek bent naar een kapstok, met al dat opportuun eromheen dan snap ik dat je bij Weghorst uitkomt."

Lovend

Blind begrijpt de keuze voor Weghorst dus enorm goed. Hij gunt de spits het allerbeste bij Manchester United. "Ik gun het hem zo, het is een geweldige jongen in je groep. Hij geeft alles en als ik de emotie nog zie van hem na de pot tegen Argentinië: zijn droom viel in duigen. Dat geeft aan hoezeer hij met iets bezig is."

Hij haalde ook het voorbeeld aan bij Besiktas. "Daar is hij in een half jaar tijd publiekslieveling geworden. Dat komt door zijn goals maar ook zeker vanwege zijn werkhouding en attitude.