Bologna laat Joshua Zirkzee niet gaan: 'Bel je voor hem? Dan neem ik niet op'
i

Getty Images

Bologna laat Joshua Zirkzee niet gaan: 'Bel je voor hem? Dan neem ik niet op'

Rick Kraaijeveld • 11:05, 28-12-2023 / Laatste Update: 19:52, 07-01-2024

Sportief directeur van Bologna Marco di Vaio werd door de roze sportkrant La Gazzetta dello Sport geïnterviewd over hoe goed het gaat bij Bologna. Een groot onderdeel van het succes van de club uit Emilia Romagna is de Nederlander Joshua Zirkzee.

Zirkzee is een belangrijke spil in het team van trainer Thiago Motta dit jaar. Bologna staat momenteel op een zeer knappe 4e plek en staat daarmee op een plek voor Champions League voetbal. Vorig jaar eindigde de ploeg nog 9e in de Serie A.

Zirkzee

De spits kwam vorig jaar over van Bayern München en moest zijn draai in Italië nog even vinden. In 19 wedstrijden scoorde hij 2 keer en gaf hij ook 2 assists. Hoe anders is dat dit jaar. Na 17 wedstrijden heeft hij al 7 doelpunten gemaakt en 2 assists gegeven. Zirkzee werd de afgelopen tijd al veelvuldig in verband gebracht met Oranje en een transfer. Er zou onder andere interesse zijn vanuit Engeland.

'We nemen niet op'

In Bologna zijn ze maar wat blij met de superspits en doen dus ook niks met geruchten. Di Vaio zei in het interview: "We zijn een paar keer gebeld. Bel je voor Joshua? Dan neem ik niet op." Er is wel een clausule in zijn contract, daar was hij eerlijk over. "Maar die geldt alleen voor Bayern..." Bij de nummer 4 van de Serie A hoeven ze hem voorlopig niet kwijt, hij is ook een ontzettend grote publiekslieveling.