Bommetje in Manchester: 'Glazers vroegen PSG-eigenaar een geïnteresseerde partij te beïnvloeden'
i

Getty Images

Bommetje in Manchester: 'Glazers vroegen PSG-eigenaar een geïnteresseerde partij te beïnvloeden'

Rick Kraaijeveld • 21:39, 09-06-2023 / Laatste Update: 01:26, 12-12-2023

The Athletic is met bijzonder nieuws gekomen rondom de overname van Manchester United. Daar zijn nog 2 partijen voor in de race. De familie Glazer zou Nasser Al-Khelaïfi, de eigenaar van PSG, ingeschakeld hebben om 1 partij te beïnvloeden.

Sjeik Jassim bin Hamad Al Thani, de sjeik van Qatar is in de race, samen met Britse miljardair Sir Jim Ratcliffe. Het team van de sjeik zou eerder al eens advies hebben gevraagd aan Al-Khelaïfi, maar nu zijn de Glazers ook naar hem toegegaan volgens de Britse krant. Ze zouden hem gevraagd hebben of hij de sjeik wil vragen een hoger bod te doen.

Verbazing

Dat is niet zo op prijs gesteld in Engeland. Andere clubs eisen dat er een onderzoek zal komen naar de potentiële financieringsbronnen. Men is bang dat United namelijk staatseigendom wordt, gezien de relatie van de sjeik.

De sjeik is namelijk de zoon van de voormalig emir van Qatar, maar brengt het bod met privé-eigendom uit. Namelijk vanuit zijn Nine Two Foundation, niet vanuit de staat. Zo zegt de sjeik zelf althans.