Bondscoach Van Gaal roemt groep bij Oranje, maar is ook kritisch: 'Veel te veel goals tegen'
i

Pro Shots

Bondscoach Van Gaal roemt groep bij Oranje, maar is ook kritisch: 'Veel te veel goals tegen'

Eimert Pruis • 22:01, 21-09-2022 / Laatste Update: 03:40, 12-12-2023

Louis van Gaal heeft op de persconferentie in vooruitblik op het Nations League-duel met Polen zijn Oranje-selectie geroemd. "Het is een ongelooflijk goede groep, beter dan die van 2014 (toen Oranje 3e werd op het WK red.)." Toch was de bondscoach ook kritisch. "We krijgen echt veel te veel goals tegen."

Lees ook: Louis van Gaal: resultaten penaltytests nog niet binnen en ik was een echte specialist

Van Gaal vindt zijn selectie eigenlijk perfect. Zo liet hij al meerdere keren doorschemeren. De groep werkt heel hard en heeft een ongelooflijk verantwoordelijkheidsgevoel, aldus Van Gaal. "Ze werken zo hard, ze hebben pas gisteren (dinsdag, red.) voor het eerst een spelletje kunnen spelen. Zij beseffen ook waar we mee bezig zijn."

Test tegen Lewandowski en Szymanski

Hij kwam ook maar meteen met een kritisch punt: de tegentreffers. "We hebben te veel doelpunten toegestaan onder mijn leiding. Daar moeten we echt aan werken. We hebben veel goals gemaakt, maar veel te veel tegen gehad. Daarom is Polen ook zo'n goede test. Dan spelen we tegen Robert Lewandowski. Hem vind ik de beste spits ter wereld. Als we dan de nulkunnen houden. En dan ook tegen die Szymanski van Feyenoord. Ook een hele leuke speler."

'Fantastische training'

De training verliep wat dat betreft in ieder geval goed. "We hadden een fantastische training. Uitslag: 0-0. Wel de nul gehouden en dat wil ik ook."

Check ook: 🎥​ | Louis van Gaal onthult: Tim Krul weigert test en zal geen penaltystopper zijn op WK