Bookmakers: PSV wint wel van Benfica, maar gaat NIET naar de groepsfase van de Champions League
i

Getty

Bookmakers: PSV wint wel van Benfica, maar gaat NIET naar de groepsfase van de Champions League

Martijn Baars • 15:12, 24-08-2021 / Laatste Update: 18:27, 05-01-2024

PSV gaat de groepsfase van de Champions League NIET halen. Tenminste, als we de bookmakers moeten geloven. Benfica is na de 2-1 zege in Portugal dé topfavoriet om door te gaan ten koste van de Eindhovenaren. Gek genoeg denken de bookies wél dat PSV gaat winnen. Hoe zit dat dan?

PSV is uitstekend aan het seizoen begonnen, met klinkende zeges op Galatasaray, FC Midtjylland, Ajax, Heracles en Cambuur. Zeker in eigen huis liet het in de vorige voorrondes van de CL zien dat er niet met ze te spotten valt. De tijden van Osijek-thuis zijn voorbij, zeg maar. Dáárom denken bookmakers als TOTO en Unibet ook dat PSV weer thuis wint, dit keer van Benfica.

Verlenging?

Maar ze denken tegelijkertijd ook dat PSV niet met genoeg doelpunten verschil wint om de 2-1 nederlaag in Lissabon van vorige week weg te poetsen. De bookies gokken erop dat PSV maximaal met 1 goal verschil wint van Benfica, maar dat de Portugezen vervolgens aan het langste eind trekken in de verlenging.

Minimaal 2 keer scoren

Omdat uitgoals niet meer 'dubbel' tellen sinds de start van dit seizoen, moet PSV met minstens 2 goals verschil winnen om direct (binnen 90 minuten) door te gaan naar de groepsfase van de Champions League. Elke Eindhovense overwinning met 1 goal verschil, levert een verlenging en eventueel penalty's op.

Wat zijn de odds?

Voor een overwinning van PSV, ongeacht of dat genoeg is om door te gaan, krijg je bij Unibet 2,02 keer je inleg terug. Bij TOTO is die odd hetzelfde. Bij het kwalificeren voor de groepsfase zien we wel kleine verschillen bij de bookies. Unibet biedt voor PSV 'to go through' 1,52 keer je inzet, TOTO is iets beter met 1,54.

Aantal goals

Dan het aantal doelpunten. Aangezien PSV 2 keer MOET scoren om zich te plaatsen voor de groepsfase, kun je daar ook op inzetten. Unibet biedt 1,84 keer je inzet als je zegt dat PSV 2 goals of meer maakt. TOTO biedt die bet niet aan.

Als je denkt dat beide teams scoren, zit je bij beide bookies op een odd van rond de 1,65. PSV winnen én beide teams scoren is 3,65, maar alleen speelbaar bij Unibet.