Bosnië oefent tegen Rusland, sterspelers zijn boos: 'Ik heb er geen woorden voor'
i

Getty Images

Bosnië oefent tegen Rusland, sterspelers zijn boos: 'Ik heb er geen woorden voor'

Bart van der Wijst • 12:46, 10-09-2022 / Laatste Update: 22:47, 07-01-2024

De Russische nationale ploeg wil weer voetballen. Dus heeft de bond een oefenwedstrijd geregeld met Bosnië. Op 19 november, daags voor het WK, spelen beide landen in Sint-Petersburg. Daar zijn verschillende sterspelers van Bosnië niet blij mee.

"De leiding van onze voetbalbond belde me om te vragen wat ik van zo’n oefenduel vond", aldus Pjanic. "Ik heb gezegd wat ik denk. Ik vind dit een heel slechte beslissing. Ik heb er geen woorden voor. Het is gewoon niet goed."

Pjanic, die deze week de overstap maakte van Barcelona naar Sharjah SC in de Verenigde Arabische Emiraten, wilde niet zeggen of hij mee zou doen in het oefenduel.

Vrede

"Ik ben tegen het spelen van deze wedstrijd", repte aanvoerder Edin Dzeko in Bosnische media. "Ik ben altijd en alleen voor vrede. We moeten deze wedstrijd niet spelen als er onschuldige mensen lijden."

Vanwege de Russische invasie in Oekraïne mocht het land niet meedoen aan de play-offs voor het WK. Op 14 november 2021 speelde Rusland voor het laatst een wedstrijd. Sindsdien wil bijna geen enkel land meer wat te maken hebben met de Russen, maar kennelijk vindt de organisatie van het Bosnische voetbal het geen probleem.