#BoszOut bij Leverkusen? Ploeg verliest kansloos bij degradatiekandidaat
i

EPA

#BoszOut bij Leverkusen? Ploeg verliest kansloos bij degradatiekandidaat

admin • 18:35, 21-03-2021 / Laatste Update: 00:22, 08-01-2024

Is dit dan het einde van Peter Bosz bij Bayer Leverkusen? De Duitsers verloren zondag kansloos met 3-0 bij degradatiekandidaat Hertha BSC en het is de vraag hoeveel geduld de clubleiding nog heeft met de Nederlander.

De nummer 17 van de Bundesliga had iets meer dan een half uur nog om een comfortabele 3-0 voorsprong te nemen. Keer op keer werd Leverkusen in de omschakeling geslacht. Met zijn eerste goal voor Hertha opende rechtsback Deyovaisio Zeefuik (ex-FC Groningen) de score. Door treffers van Matheus Cunha en Jhon Córdoba was het duel vervolgens al voor rust beslist.

Die score had na rust nog hoger kunnen oplopen. Waar Leverkusen vergeefs op jacht ging naar de aansluiting, kreeg Hertha in de tegenstoot de beste kansen en zag het een 4e treffer van Cordoba worden afgekeurd. Het maakte de ellende voor Leverkusen er niet veel minder op.

Het gaat slecht

Bosz heeft met zijn ploeg nu 8 van de laatste 14 competitiewedstrijden verloren. Vooral de laatste 2 nederlagen tegen de nummer 16 (Bielefeld) en 17 (Hertha, door de zege geklommen naar plaats 14) zijn moeilijk te verteren. Schalke, de troosteloze nummer 18, is op zaterdag 3 april de volgende tegenstander van Leverkusen. Maar of Bosz dan nog op de bank zit? Met een interlandbreak voor de boeg heeft de clubleiding alle tijd om aan een beslissing te nemen.