Boze fans FC Den Bosch hangen spandoek in gesloten stadion vanwege 'laf voetbal'
i

Foto

Boze fans FC Den Bosch hangen spandoek in gesloten stadion vanwege 'laf voetbal'

Martijn Baars • 13:39, 12-01-2021 / Laatste Update: 21:19, 08-01-2024

Boze fans hebben maandagavond na de thuisnederlaag van FC Den Bosch tegen Jong AZ (1-2) een spandoek opgehangen in stadion De Vliert. Met de tekst ‘Van der Ven oprotten’ eisen zij het vertrek van hoofdtrainer Erik van der Ven.

Foto’s van het spandoek, dat voor de M-side hangt, gaan inmiddels rond op social media. De actie is opmerkelijk omdat De Vliert op dit moment, net als alle andere voetbalstadions in Nederland, op slot zit. Hoe het spandoek het stadion is binnengebracht is onduidelijk.

Voorlaatste

FC Den Bosch staat voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie met 11 punten uit 19 wedstrijden. De club wist al 15 competitiewedstrijden op rij niet te winnen (10 nederlagen en 5 gelijke spelen). Desondanks bleef het rustig onder de achterban en leek er begrip te zijn voor de lastige situatie van de financieel beperkte club. In de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen FC Eindhoven (1-1), reden er nog toeterende fans langs het stadion om de spelers te een hart onder de riem te steken.

Laf voetbal

Sinds de winterstop groeit de onvrede onder de achterban echter snel. Vooral Van der Ven is daarbij de gebeten hond. Hem wordt op social media en op supportersfora veelvuldig laf voetbal en een verdedigende speelstijl verweten.