Boze supporters Charleroi dringen stadion binnen en bezetten het veld
i

BELGA

Boze supporters Charleroi dringen stadion binnen en bezetten het veld

Martijn Baars • 21:21, 17-04-2021 / Laatste Update: 00:39, 05-01-2024

Supporters van de Belgische voetbalclub Charleroi zijn enkele uren voor het begin van de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen het stadion binnengedrongen. Ze wisten het veld te bereiken en vertrokken pas weer nadat ze een gesprek hadden gehad met algemeen directeur Mehdi Bayat. Als gevolg van alle commotie begon de wedstrijd in het Stade du Pays de Charleroi een half uur later dan de bedoeling was.

De boze aanhangers van Charleroi hadden vooraf al aangekondigd dat ze het stadion wilden binnendringen, om zo een gesprek af te dwingen met Bayat. Ze zijn ontevreden over de teleurstellende prestaties van hun ploeg. Charleroi begon sterk aan het seizoen, maar viel daarna ver terug. De ploeg van trainer Karim Belhocine kan zich niet meer plaatsen voor de play-offs en na het duel met KAS Eupen is het seizoen dan ook al voorbij.

Lange verklaring

De clubleiding van Charleroi had vrijdag in een lange verklaring op de website de fans opgeroepen hun ‘gezond verstand’ te gebruiken en niet naar het stadion te komen. Eerder deze week is al een gesprek geweest tussen de club en diverse supportersgroepen en volgende week gaat Bayat via Facebook Live vragen van fans en pers beantwoorden.