Branco van den Boomen steekt hand in eigen boezem: 'Wij zijn ook verantwoordelijk'
i

Getty Images

Branco van den Boomen steekt hand in eigen boezem: 'Wij zijn ook verantwoordelijk'

Rick Kraaijeveld • 20:38, 26-09-2023 / Laatste Update: 20:12, 11-12-2023

Branco van den Boomen heeft bij Ajax TV teruggeblikt op de chaos die ontstond in de ArenA tijdens de Klassieker. Hij voelt zich als speler van de club verantwoordelijk voor de situatie waar de club nu in zit. "Toen het definitief gestaakt was, was iedereen stil en in mineur."

Van den Boomen omschreef de situatie in de kleedkamer toen de wedstrijd gestaakt was. "Je baalt gewoon enorm, je bent ook medeverantwoordelijk voor de situatie. Als wij op het veld beter presteren, dan zou het ook niet gebeuren", zei hij.

Gefocust blijven

Ondanks de 2 onderbrekingen probeerde Ajax volgens Van den Boomen toch nog de concentratie erbij te houden, hoe moeilijk dat ook is. "Het is een lastige situatie. De stand was al terurig en dat je het dan niet uit kan spelen, is vooral voor het publiek heel vervelend."

Maar nu kijkt hij alleen nog maar vooruit. "Het is aan ons om 40 minuten vol gas te gaan en te kijken wat we er nog uit kunnen halen. We hebben wat recht te zetten, we willen omhoog en morgen moeten we daarmee beginnen", sloot hij mee af.