Braziliaanse bond wil koste wat het kost Carlo Ancelotti overnemen van Real Madrid
i

Getty Images

Braziliaanse bond wil koste wat het kost Carlo Ancelotti overnemen van Real Madrid

Rick Kraaijeveld • 15:29, 26-03-2023 / Laatste Update: 00:00, 09-01-2024

Als het aan de Braziliaanse bond ligt, wordt Carlo Ancelotti volgend seizoen de bondscoach van Brazilië. Dat liet bondsvoorzitter Ednaldo Rodrigues weten aan persbureau Reuters. Maar of hij beschikbaar zal zijn, is niet bekend.

Het is geen geheim dat de bond hem al wat langer volgt. "Ancelotti wordt unaniem gerespecteerd onder voetballers. Niet alleen door Ronaldo of Vinícius, maar door iedereen die onder hem heeft gevoetbald", zei Rodrigues.

Opgestapt

Tite, de oud-bondscoach, stopte ermee nadat Brazilië in de kwartfinales werden uitgeschakeld door Kroatië. Dit weekend ging het ook weer niet goed. Er werd geoefend tegen Marokko en dat verloren ze ook. Het werd 2-1 voor Marokko. De voorzitter wil dus graag iemand anders hebben en ziet in de Italiaanse oefenmeester de droom kandidaat. "Ik bewonder hem voor zijn eerlijke manier van werken. Hij heeft verder ook geen introductie nodig. Hij is een topcoach die veel heeft bereikt en we hopen dat hij nog meer zal winnen."

Ancelotti heeft een contract tot de zomer van 2024 in Madrid. De Braziliaanse bond wil korte metten maken en spijkers met koppen: half april moeten de eerste gesprekken met kandidaten zijn geweest en eind mei hopen ze dan al een nieuwe bondscoach te presenteren. Voor Ancelotti zal dus wel een smak geld neergelegd moeten worden, omdat zijn contract dan voortijdig beëindigd wordt in Spanje.