Brentford-spelers stoppen met knielen voor Black Lives Matter: 'We geloven er niet meer in'
i

BSR Agency

Brentford-spelers stoppen met knielen voor Black Lives Matter: 'We geloven er niet meer in'

Martijn Baars • 12:49, 15-02-2021 / Laatste Update: 10:04, 08-01-2024

Een opmerkelijk gezicht, zondagmiddag bij Brentford-Barnsley. Spelers van de thuisclub gingen niet meer op 1 knie als protest voor de Black Lives Matter-beweging. Dat kwam niet als een verrassing, want de club had in een statement bekendgemaakt daar mee te stoppen.

'We knielen al sinds juni voorafgaand aan elke wedstrijd. Maar we geloven, net als medespelers bij andere clubs, er niet meer in dat dit nog een impact heeft. We geloven er meer in om onze tijd te steken in andere initiatieven om racisme te bestrijden', zo luidt het statement van de spelers.

Steun

'Wij als spelersgroep staan volledig en trots achter de club in de strijd om de meest inclusieve club ter wereld te willen zijn. Er is duidelijk behoefte aan het pushen van de anti-racisme-agenda en zullen dat als spelers ook omarmen binnen de club. We blijven onze medespelers bij andere clubs steunen die wél willen blijven knielen.'

Eind aan reeks van 22 wedstrijden

Thuis tegen Barnsley zondag werd er dus voor het eerst NIET geknield door Brentford-spelers. Meteen ging er een streep door de streak van 22 wedstrijden in het Championship zonder nederlaag. Barnsley won met 2-0, nadat spelers van die club dus wél geknield hadden.