brian-brobbey-gemiste-penalty-ajax-rkc
Brian Brobbey mist, Etienne Vaessen redt / Pro Shots

Brian Brobbey moet dokken na gemiste penalty: 'Dat kan er wel af'

19:52, 21-01-2024 / Laatste Update: 19:53, 21-01-2024

Brian Brobbey was de grote man bij Ajax tegen RKC Waalwijk. De spits maakte twee goals in de 4-1 overwinning. Dat had zelfs een hattrick kunnen zijn, maar Brobbey miste een penalty. Dat komt hem duur te staan, want de spits moet betalen.

"Een echte spitsengoal", zei hij over de 1-0 bij ESPN. Brobbey ontving de bal na een goede kopbal van Steven Bergwijn, die ook voor eigen succes kon gaan. "Hij is niet gierig. Hij liet me ook de penalty nemen, die ik helaas niet scoorde. Een topaanvoerder", benadrukte Brobbey.

"Bij de tweede goal draaide ik goed weg. Ik zag de ruimte en ging de goede kant op. Dat heeft niks met vertrouwen te maken, ik kan deze goal altijd maken", zei Brobbey vol vertrouwen. Wel baalde hij van de gemiste strafschop, die gestopt werd door zijn goede vriend Etienne Vaessen. "Jammer, kut eigenlijk. Ik had graag mijn eerste hattrick gemaakt. Ik denk dat hij ‘m goed pakte, proficiat. Bergwijn zei vooraf dat ik hem mocht nemen, maar daarna zei hij dat ik ‘m moest betalen. Hoeveel? Hij zei 500 euro. Ach, dat kan er wel af."

Strijd om plek drie

De misser van Brobbey had geen gevolgen. Ajax stond op dat moment al met 3-1 voor door twee goals van hem en eentje van Kristian Hlynsson. Steven Berghuis maakte er tegen het einde ook nog 4-1 van, waardoor Ajax profiteerde van de misstappen van FC Twente (1-0 verlies bij NEC) en AZ (2-2 tegen PEC).