Britse media maken gehakt van PSV: '4-0? Het had minstens 8-0 moeten worden'
i

Pro Shots, ANP

Britse media maken gehakt van PSV: '4-0? Het had minstens 8-0 moeten worden'

Martijn Baars • 09:47, 21-09-2023

Het optimisme na de uitstekende seizoenstart was woensdagavond na de deceptie in Londen bij Arsenal (4-0) even weg bij PSV. De Engelse media waren bij de start van het Champions League-seizoen in Groep B vooral dolenthousiast over het spel van de ploeg van Mikel Arteta, maar vonden ook dat de bezoekers uit Eindhoven ‘vrijgevig en naïef’ geweest.

The Guardian vatte het eenrichtingsverkeer in het Emirates Stadium in enkele zinnen samen. "Al na enkele minuten kon Mikel Arteta comfortabel achterover leunen. Arsenal overweldigde PSV, dat lovenswaardig maar naïef speelde. De goals werden nu wel heel gemakkelijk weggegeven en het werd aan de hand van een weer uitblinkende Martin Ødegaard voor de thuisploeg als een avondwandeling door het park. In een relatief zwakke groep ligt de kwalificatie voor de knock-outfase voor Arsenal nu al voor het oprapen."

'Arsenal sloopte PSV'

De BBC hield PSV enigszins de hand boven het hoofd. "De perfecte avond van The Gunners zal Arteta in extase hebben gebracht. Arsenal keerde in stijl terug naar de Champions League. De ploeg wachtte al sinds 2017 op deze dag en zette met een indrukwekkende overwinning op PSV de terugkeer op glorieuze kracht bij. Arsenal sloopte de bezoekers. Na de 2 snelle goals werd de controle nooit meer uit handen gegeven.”

'Saka terroriseerde Dest'

Ook de Daily Mail had medelijden met PSV. "Arsenal denderde over PSV heen. De teller bleef op 4 doelpunten steken, maar het hadden er ten minste 8 moeten zijn. Op een meedogenloze manier maakte PSV kennis met de elite van het Europese topvoetbal.” De Britse tabloid zag ook dat Bukayo Saka directe tegenstander Sergiño Dest overvleugelde. "Hij werd door Saka geterroriseerd.” The Mirror: "Arsenal domineerde PSV op een regenachtige avond om nooit te vergeten in het Emirates."