Burgemeester Halsema verbiedt fysieke huldiging van landskampioen Ajax
i

ANP

Burgemeester Halsema verbiedt fysieke huldiging van landskampioen Ajax

Martijn Baars • 18:41, 29-04-2021 / Laatste Update: 22:59, 04-01-2024

Ajax wordt komende zondag zo goed als zeker kampioen van Nederland. De fans kijken al maanden uit naar de huldiging, maar de burgemeester van Amsterdam laat nu al weten dat een fysieke huldiging er toch echt niet in zit dit jaar. Femke Halsema zegt dat dat verboden blijft.

Dus wordt er nu gewerkt aan een tv-uitzending omtrent de huldiging, meldt stadskrant Het Parool donderdag. "Er kunnen in de stad geen momenten plaatsvinden waarop de huldiging gevierd wordt,” zei Halsema in antwoord op vragen van de PvdA. “We zullen voorbereidingen treffen om mensen te ontmoedigen elkaar te treffen.”

Geen fans welkom

Komend weekend zijn er geen fans welkom in het stadion, ook niet in de Johan Cruijff Arena tegen FC Emmen. Als Ajax een punt pakt, is het al kampioen. Na de wedstrijd verzamelden honderden Ajax-fans zich bij de uitgang van de spelersruimten om een feestje te vieren met de spelers en trainer Erik ten Hag. Maar ook dat is nu verboden volgens burgemeester Halsema.

Televisie

“Ajax denkt na over een alternatieve huldiging die op televisie te zien is. Als stad zullen we, mocht Ajax officieel kampioen worden, zichtbaar maken hoe ongelofelijk trots we zijn op onze ploeg, zonder verzameling van mensenmassa’s.”