Calvin Stengs onwennig na hattrick tegen Gibraltar: 'Geen idee, het is mijn eerste!'
i

Pro Shots

Calvin Stengs onwennig na hattrick tegen Gibraltar: 'Geen idee, het is mijn eerste!'

Rick Kraaijeveld • 00:04, 22-11-2023 / Laatste Update: 11:05, 07-01-2024

Calvin Stengs was de grote meneer na afloop van Gibraltar-Nederland. De man van de wedstrijd scoorde zijn 1e goal én 1e hattrick voor het Nederlands elftal, na een afwezigheid van 2,5 jaar. "Om dan weer terug te keren, dat is mooi", zei hij tegen de NOS na afloop.

Stengs stond trots de NOS te woord met natuurlijk de wedstrijdbal in zijn hand. Zoals dat hoort bij een hattrick. "Ik laat er wat handtekeningen opzetten ofzo, haha. Het is mijn allereerste!", zei hij lachend na afloop. "Om terug te keren bij het Nederlands elftal, dat je dan 3 goals mag maken en de overwinning mee naar huis kan nemen. Dat is mooi."

Goal, goal, goal

Stengs zat lekker in de wedstrijd, scoorde na 10 minuten en was erg gretig voor meer. "De 2e ballen wilden we allemaal terug winnen. Ik denk dat we daar goed bijzaten." Nu hoopt hij natuurlijk op meer: "Voor mij is het 2,5 jaar geleden. Ik ben blij dat ik weer terug ben. Ik wist wel dat je meer in the picture komt als je meer in de Nederlandse competitie speelt. Als zo'n uitnodiging dan het gevolg is, is dat mooi."

Het volgende doel voor Stengs was ook direct duidelijk: Ek in Duitsland. "Dat lijkt mij wel, ja."