Cannavaro dient na 31 dagen ontslag in bij Benevento na tegenvallende resultaten: club wijst het af
i

Getty Images

Cannavaro dient na 31 dagen ontslag in bij Benevento na tegenvallende resultaten: club wijst het af

Rick Kraaijeveld • 20:09, 22-10-2022 / Laatste Update: 02:49, 12-12-2023

Fabio Cannavaro, de Italiaanse legende, heeft zijn ontslag ingediend bij Benevento waar hij sinds 21 september(!) coach is. De president van de club heeft dat ontslag direct afgewezen. Wel stuurde hij de hele groep op 'retraite'. "Een nuttige maatregel", noemde Cannavaro het.

In de korte periode dat Cannavaro trainer is, heeft Serie B-club Benevento maar 2 punten gepakt uit 3 wedstrijden en staan zij momenteel 15e. Na het verlies tegen Como, dat van te voren 3 punten onder Benevento stond, diende hij zijn ontslag in. Vooral symbolisch, zo lijkt het: "Ik heb ontslag genomen vanwege de tot nu toe behaalde resultaten. Dat de president die gelijk heeft afgewezen zie ik als een gebaar van groot vertrouwen", sprak Cannavaro na de wedstrijd.

Retraite

Nu mag hij zich dus op gaan maken om op retraite te gaan met het team. Iets waar hij wel heil in ziet: "Het is een maatregel die nuttig kan zijn. We kunnen ons nu hergroeperen en ons weer op de goede weg brengen." Over een week wacht er weer een thuiswedstrijd voor Benevento tegen Pisa. Pisa staat op de 19e plek in de SerOntie B.