Cardiff City moet betalen voor overleden Emiliano Sala betalen aan Nantes van de FIFA
i

Getty Images

Cardiff City moet betalen voor overleden Emiliano Sala betalen aan Nantes van de FIFA

Rick Kraaijeveld • 19:49, 30-06-2023 / Laatste Update: 08:01, 08-01-2024

De FIFA heeft besloten dat Cardiff City de resterende 11 miljoen van de transfersom van Emiliano Sala aan Nantes te betalen. Dat vertelden de advocaten van Nantes vrijdag. Sala verongelukte op weg naar Cardiff toen hij net zijn contract had getekend.

In 2019 zou Sala van Nantes naar Cardiff gaan voor een bedrag van 17 miljoen euro. 2 dagen nadat hij had getekend, verongelukte hij in een vliegtuigongeluk onderweg naar Cardiff. Vanaf toen probeerden de clubs er financieel uit te komen, maar dat lukte niet. Eind februari ging Nantes met de zaak naar de FIFA. Eerder moest Cardiff al 6 miljoen betalen na uitspraak van het Hof van Arbitrage voor Sport (TAS).

Nu moet er dus nog 11 miljoen betaald worden, zo stelt de FIFA. "De club kijkt er naar uit om het gerechtelijke luik van dit tragische ongeval af te kunnen sluiten. We hopen dus dat Cardiff vier jaar na datum zijn verplichtingen eindelijk na zal komen en zijn procedureslag stop zal zetten", zeiden de advocaten.

Cardiff

Of dat zal gebeuren, valt te betwijfelen. Cardiff kan gewoon weer naar de TAS stappen. Er is ook een aanklacht ingediend bij de rechtbank van Nantes. Zij vinden namelijk dat Nantes een verantwoordelijkheid draagt voor de dood van Sala en willen een schadevergoeding zien van 100 miljoen euro voor verlies van inkomsten. Deze hoorzitting zal in het 2e kwartaal van 2024 zijn.