Carrière Luis Suárez lijkt exit na zware knieblessure: 'Het probleem is serieus'
i

Getty Images

Carrière Luis Suárez lijkt exit na zware knieblessure: 'Het probleem is serieus'

Rick Kraaijeveld • 11:05, 22-06-2023 / Laatste Update: 20:13, 08-01-2024

Het lijkt erop dat de carrière van superspits Luis Suárez erop zit. De voorzitter van zijn club Gremio liet dat weten. "Het probleem is serieus", vertelde Alberto Guerra. De 36-jarige spits kampt al een behoorlijke tijd met een knieblessure.

De eerste geruchten over de situatie rondom Suárez deden al de ronde in Braziliaanse media, maar het bericht van de voorzitter zet dit kracht bij. "Hij heeft veel injecties gehad en veel medicijnen gebruikt. Hij heeft de grens bereikt", zei de voorzitter.

Prothese

Verhalen deden de ronde dat Suárez een prothese wilde krijgen, zodat het probleem verholpen zou zijn, maar daar ging Guerra verder niet op in. Ook een eventueel einde van de loopbaan hield hij zijn mond over dicht. Suárez heeft in principe nog een contract tot december 2024 bij Gremio.

Hij begon zijn carrière bij Nacional, waar hij voor Gremio ook weer even terugkwam. Daarna ging hij naar Nederland waar hij bij FC Groningen terecht kwam en later Ajax. Via Liverpool kwam hij bij Barcelona en later Atletico Madrid terecht.