Celtic kan boete verwachten door actie voor Palestina door de fans
i

Getty Images

Celtic kan boete verwachten door actie voor Palestina door de fans

Rick Kraaijeveld • 19:09, 26-10-2023 / Laatste Update: 22:56, 05-01-2024

Celtic kan een boete van de UEFA verwachten na een actie van de fans dinsdagavond in het Champions League-duel tegen Atlético Madrid. De fans hadden een pro-Palestina-actie en aangezien politieke uitingen verboden zijn in een stadion kan men een boete op de deurmat verwachten in Schotland.

De actie werd niet goedgekeurd door de club, maar kwam er toch. De supportersgroep Green Brigade had de vlaggetjes buiten het stadion uitgedeeld ondanks de oproep van de club om niks van vlaggen of spandoeken mee te nemen naar het stadion. Fans van de club, die Ierse roots heeft, voelen zich verwant met het lot van Palestina omdat in hun ogen Noord-Ierland ook bezet wordt, door Engeland in dit geval.

Boete

Celtic kwam vooraf nog met een statement: "We zijn de afgelopen weken getuige geweest van dood, geweld en vernietiging in het Heilige Land, waarbij duizenden mensen - mannen, vrouwen en kinderen - gedood, gewond en ontheemd zijn", stond in een statement. Ook meldde de club met klem: "Celtic wil open staan voor iedereen."

De UEFA zal nu dus met een boete komen en dat is niet de eerste keer voor Celtic. In 2016 moest er ook al een boete betaald worden omdat er Palestijnse vlaggen in het stadion hingen in de wedstrijd tegen het Israëlische Hapoel Be'er-Sheva. Die boete werd prima zelf betaald door de supportersgroep, want via een online campagne werd er 150.000 euro opgehaald. De boete bedroeg 10.000 euro.