Celtic zit gewoon in Dubai voor een kort trainingskamp: 'Als we geen toestemming hadden, waren we niet gegaan'
i

BSR Agency

Celtic zit gewoon in Dubai voor een kort trainingskamp: 'Als we geen toestemming hadden, waren we niet gegaan'

Martijn Baars • 11:49, 05-01-2021 / Laatste Update: 19:31, 07-01-2024

De Schotse regering vindt dat voetbalclub Celtic een slecht voorbeeld geeft. De nummer 2 van de Schotse Premier League is ondanks de coronamaatregelen voor een winters trainingskamp naar Dubai gevlogen. De ploeg van manager Neil Lennon bereidt zich onder de Arabische zon voor op de 2e helft van het seizoen.

"Ik vind dat niet zo'n goed idee", zegt vicepremier John Swinney. "Ik denk ook niet dat dit het juiste voorbeeld is. We vragen de bevolking om ernstige restricties in de manier waarop ze leven. Dan moeten we allemaal leiderschap tonen."

Naar Dubai gevlogen

Celtic verloor zaterdag de 'Old Firm' tegen stadgenoot Rangers met 1-0. Een dag later vloog de selectie van Lennon, met daarin onder anderen de Nederlandse jeugdinternational Jeremie Frimpong, naar Dubai. Celtic ging de voorgaande 4 jaar ook steeds naar de Verenigde Arabische Emiraten voor een kort trainingskamp.

'Ligt al maanden vast'

Volgens Celtic lag de trip al maanden vast. "We hebben alle risico's goed onderzocht", zegt een woordvoerder van de Schotse kampioen. "Als we geen toestemming hadden gekregen van de Schotse overheid, dan waren we niet gegaan."

Rangers

Na 9 jaar lijkt Celtic een keer geen kampioen te worden in Schotland. Rangers staat, met 3 wedstrijden meer gespeeld, 19 punten boven de ploeg van Neil Lennon. Komende maandag speelt het thuis tegen de nummer 4 Hibernian.