Champions League-heerser Real Madrid wint weer van kansloos Chelsea

Emiel Versteeg • 01:01, 19-04-2023 / Laatste Update: 22:22, 11-12-2023

Real Madrid is voor de zoveelste keer halve finalist in de Champions League. Thuis won de 'Koninklijke' met 2-0. Op Stamford Bridge leek het lang spannend te blijven. Maar uiteindelijk liet de ploeg van Carlo Ancelotti zijn klasse zien dankzij 2 goals van Rodrygo Goes.

Pas in de de 58e minuut viel de 0-1. Real Madrid verdubbelde de voorsprong in de 80e minuut. Een groot deel van het publiek in Londen had genoeg gezien en het stadion was tegen het einde van de wedstrijd al grotendeels leeg.

Chelsea kansrijker in 1e helft

Chelsea moest winnen om nog iets van het seizoen te maken. De ploeg van trainer Frank Lampard was hier duidelijk bewust van want Chelsea creëerde veel kansen in de 1e helft.

Courtois uitgefloten bij oude club

De grootste kans kwam in de blessuretijd. Marc Cucurella kreeg de bal voor zijn voeten na een voorzet van Reece James. De Spanjaard wist de kans niet te verzilveren omdat oud-Chelsea-doelman Thibaut Courtois goed redde. De Belg had het zwaar te verduren in de 1e helft. Niet alleen vanwege de vele verrichte reddingen, maar ook omdat hij bij elk balcontact werd uitgefloten door het publiek van 'The Blues'. Eder Militão zal ook een slecht gevoel aan de 1e helft overhouden. Hij pakte zijn 2e gele kaart in dit Champions League seizoen en mist de 1e wedstrijd in de halve finale tegen Bayern München of Manchester City.

Nog een oud-Chelsea speler in het veld

Chelsea startte ongewijzigd aan de 2e helft. Carlo Ancelotti wisselde David Alaba voor Antonio Rudiger, de Duitser mocht dus invallen tegen zijn oud-werkgever. Opnieuw waren er een paar kansen voor Chelsea, maar ook in de 2e helft wilde het niet lukken voor de Londenaren.

Rodrygo op de brommer

In de 59e minuut stuurt gaf Luka Modric een goede pass op Rodrygo, de Braziliaanse vleugelspeler ging zitten op de brommer en liet Trevoh Challobah achter zich. Rodrygo legde de bal terug in de 16 op Vinícius Junior. De landgenoten vonden elkaar perfect en Rodrygo tikte simpel binnen. Een doelpunt uit het boekje!

Bekijk de goal hieronder!

Prachtige actie Federico Valverde

Weer Rodrygo

Ongeveer 20 minuten later zorgde Rodrygo ervoor dat het kleine beetje hoop dat er nog was nu helemaal weggevaagd is. De Braziliaan wandelde de bal bijna binnen na goed voorbereidend werk van Federico Valverde. De Braziliaan vernederde keeper Kepa Arrizabalaga door niet keihard binnen te knallen, maar juist erg rustig binnen te lopen.

Bekijk hieronder het vernederende moment:

Real Madrid naar Duitsland of opnieuw naar Engeland

Woensdag weten we wie de tegenstander is van Real Madrid in de halve finale van de Champions League. Bayern München ontvangt thuis Manchester City. De thuisploeg heeft een wonder nodig om te winnen van de ploeg van Pep Guardiola, vorige week werd het 3-0 in Manchester. Toch gelooft trainer Thomas Tuchel in een wonder voor de thuisploeg. Het wedstrijdverslag van die wedstrijd lees je natuurlijk ook op Sportnieuws.nl!