Championship play-offs: deze 4 clubs kunnen nog promoveren naar de Premier League
i

Getty Images

Championship play-offs: deze 4 clubs kunnen nog promoveren naar de Premier League

Emiel Versteeg • 15:06, 09-05-2023 / Laatste Update: 04:02, 12-12-2023

De play-off teams van de Championship, het 2e niveau van Engeland, zijn bekend. Sunderland, Coventry City, Middlesbrough en Luton Town gaan de strijd met elkaar aan voor de laatste promotieplek naar de Premier League.

Op de laatste speeldag konden 6 ploegen zich nog plaatsen voor de play-offs om promotie naar de Premier League. Luton Town en Middlesbrough hadden zich al eerder van een ticket verzekerd, maar er waren nog 2 plekken te verdelen. Sunderland en het Coventry City van oud-Feyenoorder Gustavo Hamer wisten de laatste play-off plekken te pakken.

Wedstrijdschema

De 1e wedstrijd van de play-offs is tussen Sunderland en Luton Town. De wedstrijd wordt gespeeld op 13 mei. Coventry City ontvangt Middlesbrough op 14 mei. De returnwedstrijd tussen Luton en Sunderland is op 16 mei. Middlesbrough speelt thuis tegen Coventry op 17 mei.

Finale op Wembley

De finale wordt gespeeld op 27 mei over 1 wedstrijd, niet over 2 zoals de play-offs in Nederland. De finale van de Championship play-offs wordt op Wembley gespeeld. Dit is jaarlijks een groot evenement op neutraal terrein waar gelijk bekend wordt welke ploeg naast Burnley en Sheffield United promoveert naar de Premier League.