🎥 | Check: 18-jarige Nederlander Dean Huijsen maakt zijn debuut voor Juventus

Martijn Baars • 09:23, 23-10-2023 / Laatste Update: 19:13, 08-01-2024

Dean Huijsen heeft zondag in de met 0-1 gewonnen topper bij AC Milan zijn eerste officiële speelminuten gemaakt voor Juventus. De 18-jarige zoon van oud-voetballer Donny Huijsen kwam in de 78ste minuut, toen de eindstand al op het bord stond, in het veld voor Federico Gatti.

Centrale verdediger Huijsen is geboren in Amsterdam, maar groeide op in Spanje waar hij in de jeugdopleiding van Málaga voetbalde. Sinds 1 januari van dit jaar staat hij onder contract bij de club uit Turijn. De 1.95 meter lange Huijsen speelde al een aantal interlands voor Nederlandse jeugdelftallen.

Reijnders

Milan, met Oranje-international Tijjani Reijnders, was vol vertrouwen aan het duel begonnen. De laatste 4 competitieduels had de ploeg van coach Stefano Pioli gewonnen en bij winst zou Milan de 1e plaats in de Serie A weer overnemen van stadgenoot Internazionale.

Rode kaart

Maar het duel kreeg een ander gezicht toen verdediger Malick Thiaw in de 40ste minuut na een overtreding op de doorgebroken Moise Kean met rood naar de kant moest. Pioli haalde aanvaller Christian Pulisic naar de kant voor verdediger Pierre Kalulu. Kean miste net voor rust de kans op de 1-0 voor Juventus.

3e keeper op doel

Die voorsprong kwam er wel. Na ruim een uur scoorde Manuel Locatelli: 0-1. Met enig geluk, want de knie van Rade Krunic veranderde de bal van richting zodat doelman Antonio Mirante kansloos was. De 40-jarige Mirante is de 3e doelman van Milan. Zijn meespelen was nodig omdat eerste keeper Mike Maignan geschorst was en 2e keuze Marco Sportiello zich afgelopen week blesseerde.

Inter koploper

Internazionale had zaterdag al met 3-0 gewonnen bij Torino en leidt in de Serie A met 22 punten. AC Milan heeft er 21, Juventus heeft met 20 punten weer de aansluiting.