Check hier alle samenvattingen van de Champions League van dinsdag 12 december
i

Getty Images

Check hier alle samenvattingen van de Champions League van dinsdag 12 december

Martijn Baars • 09:14, 13-12-2023 / Laatste Update: 01:20, 05-01-2024

Er waren dinsdagavond 12 december nog een paar flinke stunts te zien op de velden in de Champions League. Zo redde Benfica het vege lijf van trainer Roger Schmidt door de laatste strohalm te grijpen uit bij FC Salzburg. En er was groot feest in Denemarken, waar FC Kopenhagen thuis van Galatasaray won en zo naar de knock-outfase van de Champions League mag. Check hieronder alle samenvattingen.

FC Kopenhagen - Galatasaray 1-0

Kopenhagen gaat als verrassende nummer 2 door uit Groep A. Lukas Lerager was de grote man tegen Galatasaray. Hij scoorde de enige goal, maar pakte in de slotfase ook nog rood.

FC Salzburg - Benfica 1-3

Roger Schmidt speelt ook na de winter met Benfica in Europa. Op de laatste wedstrijddag móést de Portugese club winnen bij Salzburg om dat te realiseren. Het werd 1-3, waardoor we Benfica in 2024 terugzien in de Europa League.

PSV - Arsenal 1-1

PSV sloot de groepsfase van de Champions League af met een gelijkspel tegen Arsenal. Beide ploegen waren al zeker van de volgende ronde, dus erg mooi werd de pot niet.

Union Berlin - Real Madrid 2-3

Real Madrid behield de perfecte score door ook de laatste groepswedstrijd te winnen. Uit bij Union Berlin werd het een vermakelijk potje.

Manchester United - Bayern München 0-1

Manchester United ligt helemaal uit Europa. De ploeg van Erik ten Hag had nog een sprankje hoop, maar dan had het minimaal moeten winnen van Bayern om die hoop levend te houden. Dat lukte niet, waardoor we United na de winterstop niet meer terugzien in Europa.

Napoli - Braga 2-0

Napoli was al door, Braga was afhankelijk van Union Berlin om het lot in Europa te weten. Uiteindelijk won Napoli van Braga, maar gaan de Portugezen alsnog door in de Europa League omdat Berlin ook verloor.

Internazionale - Real Sociedad 0-0

Real Sociedad hield Internazionale in Milaan knap op 0-0, waardoor de Spanjaarden als groepswinnaar doorgaan naar de knock-outfase. Inter dus als nummer 2.

Lens - Sevilla 2-1

Lens won diep in blessuretijd van Sevilla en gaat achter Arsenal en PSV door in de Europa League.