Chelsea heeft een hoop problemen, maar is wel door naar de laatste 8 in de Champions League

Bart van der Wijst • 23:54, 16-03-2022 / Laatste Update: 09:56, 12-12-2023

Buiten het veld stapelen de problemen voor Chelsea zich op, maar binnen de lijnen is er nog altijd weinig aan de hand. Woensdagavond werden de kwartfinales van de Champions League bereikt na een 2-1-zege op Lille. In Engeland werd het een paar weken terug al 2-0 voor Chelsea.

Burak Yilmaz zorgde nog voor hoop op de tribunes in Lille, hij maakte via een snoeiharde pingel 1-0. Maar dankzij Christian Pulisic (net voor rust) en aanvoerder Cesar Azpilicueata hengelde Chelsea de zege binnen.

Voor Lille waren de druiven extra zuur, Nederlander Sven Botman viel geblesseerd uit.

Problemen

De sportieve prestaties verbloemen een beetje de puinhoop die het inmiddels achter de schermen is bij Chelsea. Doordat alle bezittingen van eigenaar Roman Abramovich bevroren zijn is er geen geld, zelfs niet voor de bus - al lukte het Chelsea wel om in Frankrijk te geraken. Daarnaast wil ook een aantal sponsors niks meer met de club te maken hebben.

Door de Russische banden mag Chelsea ook geen tickets verkopen, dat betekent dat de thuiswedstrijd in de kwartfinales in een leeg stadion gespeeld wordt. De Londense club is bij de Britse regering aan het smeken om de sancties in te trekken.

Chelsea gaat dus de koker in, hier check je wanneer de loting is.