Clarence Seedorf weet het zeker: 'Omdat ik een donkere huidskleur heb, wil geen enkele club me als trainer'
i

EPA

Clarence Seedorf weet het zeker: 'Omdat ik een donkere huidskleur heb, wil geen enkele club me als trainer'

Martijn Baars • 13:19, 22-02-2021 / Laatste Update: 01:37, 08-01-2024

Clarence Seedorf krijgt vanwege zijn donkere huidskleur geen aanbiedingen om trainer te worden bij een club. Dat zegt de oud-speler van Ajax, Real Madrid, Internazionale en AC Milan in de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport.

"Er zijn geen gelijke kansen voor coaches. De cijfers spreken voor zich; nergens zie je donkergekleurde mensen in de hoogste posities in het voetbal”, aldus de 87-voudig international.

Niks uit Italië of Nederland

Seedorf zegt dat hij tevergeefs op aanbiedingen heeft gewacht vanuit Italië, waar hij grote successen vierde als voetballer en in 2014 ongeveer 5 maanden trainer was van AC Milan. Ook vanuit Nederland kreeg hij geen telefoontjes. "Iedereen, vooral degenen die dingen kunnen veranderen, moet de verantwoordelijkheid nemen alle mogelijkheden open te houden als er naar topprestaties wordt gestreefd. De beste resultaten komen voort uit diversiteit”, aldus Seedorf.

Carrière

De 44-jarige geboren Surinamer trainde na AC Milan zonder veel succes ook het Chinese Shenzhen Xiangxue en het Spaanse Deportivo La Coruña. Hij was tussen 2018 en 2019 bondscoach van Kameroen.