Coach Everton gaat erg ver om blessure bij aanvaller te onderzoeken
i

Getty Images

Coach Everton gaat erg ver om blessure bij aanvaller te onderzoeken

Rick Kraaijeveld • 13:13, 19-02-2023 / Laatste Update: 16:32, 08-01-2024

Everton moet het al eventjes doen zonder spits Dominic Calvert-Lewin en daar is trainer Sean Dyche totaal niet blij mee. Hij gaat daarom grondig onderzoek doen, zo gaf hij aan. "Ook kijken we in wat voor auto hij rijdt, wat voor matras hij gebruikt en hoeveel hij slaapt", legde de trainer uit. na de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Leeds United.

De sterke spits van Everton heeft in de afgelopen 2 seizoenen al 30 wedstrijden verstek moeten laten gaan vanwege fysieke problemen. Dat kan er bij Dyche niet in. Hij zet daarom het grote onderzoek in. Everton staat namelijk 16e met maar 2 punten boven de degradatiestreep. Hij kan de spits dus behoorlijk goed gebruiken.

Progressie

Er zit al wel progressie in het spel van Everton sinds Dyche Frank Lampard verving. Nu nog in de fysieke gesteldheid van Calvert-Lewin. "Ik moet iets te weten komen over zijn fysiologische verleden. Ik moet te weten komen wat zijn lichaam wel en niet aan kan. We zijn in gesprek met hem, de medici en sportwetenschappers." Ze kijken onder andere naar statistieken, trainingsprogramma's, dieet en zijn levensstijl.