Cocu vs Boukhari! Vitesse-trainer boos: 'Hou je grote bek joh. Bemoei je met je eigen ploeg'
i

Pro Shots

Cocu vs Boukhari! Vitesse-trainer boos: 'Hou je grote bek joh. Bemoei je met je eigen ploeg'

Rick Kraaijeveld • 14:35, 12-03-2023 / Laatste Update: 10:07, 12-12-2023

Er was nog maar 1 minuut te spelen op Het Kasteel zaterdagavond bij Sparta - Vitesse. Toch kwam er nog wat tumult langs de zijlijn. Vitesse-trainer Philip Cocu kreeg het aan de stok met de assistent van Sparta: Nordin Boukhari. Een woordenwisseling ontstond en die werd - zeker van de kant van Cocu mooi opgepikt door de camera van ESPN. "Hou je grote bek, joh."

De discussie ontstond nadat Vitesse de bal niet terug gaf aan Sparta toen zij de bal hadden uitgespeeld. Boukhari vond dat onsportief en zei daar wat van tegen Cocu. "Bemoei jij je gewoon met je eigen ploeg", zei de Vitesse-trainer daarop. Wat Boukhari vervolgens zei, werd niet opgepikt door de microfoon maar nadrukkelijk wel door Cocu die furieus reageerde.

Boos

Cocu reageerde namelijk erg fel op de assistent van Maurice Steijn. "Wat zei jij?! Nou moet je gaan uitkijken. Hou je grote bek, joh. Bemoei je met je eigen ploeg." Daarmee was het akkefietje over.

Later werd Cocu nog bevraagd over het voorval door ESPN. "Je kan boos zijn dat wij de bal niet terugspeelden en daar hebben ze misschien nog een punt ook. Maar aan de andere kant: er was nog één minuut te spelen. Het stond 3-1, de wedstrijd was wel gespeeld." Vooral de bewoording van Boukhari vond de oefenmeester niet kunnen. "Als er dan bepaalde bewoordingen worden gebruikt, gaat me dat te ver. Ik laat me niet alles zeggen. Ik hoef niet te delen wat hij zei, maar mijn reactie zegt genoeg. Ik vind het jammer. Een beetje passie hoort erbij, maar je moet wel weten waar de grens ligt."

Sparta

De Rotterdammers wonnen de wedstrijd met 3-1 en staan nog altijd op de 6e plek van de Eredivisie. Het sprookje op Het Kasteel gaat alsmaar door. Het puntenaantal staat momenteel op 43. 1 puntje minder dan de nummer 5: FC Twente. Doelpuntenmakers in de 3-1-overwinning waren Arno Verschueren, Koki Saito en Joshua Kitolano.