Coëfficiënten: dit is de situatie na de groepsfase van Ajax, Feyenoord, PSV en AZ
i

Getty Images

Coëfficiënten: dit is de situatie na de groepsfase van Ajax, Feyenoord, PSV en AZ

Brian Vesseur • 00:16, 04-11-2022 / Laatste Update: 02:26, 12-12-2023

Het was een zalige week voor Nederland in Europa. Ajax, AZ, Feyenoord en PSV wonnen allemaal én overwinteren allemaal in Europa. Sterker nog: alleen Ajax moet een stapje terug doen en komt bij Feyenoord en PSV in de Europa League terecht.

NU.nl-redacteur Michel Abbink is een beetje de coëfficiëntenlegende en hij spreekt van de beste week van Nederland ooit! Waarom? Omdat elke ploeg won, Feyenoord 5 bonuspunten pakte en AZ ook nog eens 2. Het levert Nederland een lekkere voorsprong op, op Portugal. In het seizoen 2024/2025 hebben we volgens 'Sportzeloot' 2 à 3 teams in de Champions League!

Nederland loopt zo uit op Portugal en mag nog steeds een klein beetje dromen van de 5e plek, waar Frankrijk nu op staat. Het is nu vooral van belang dat PSV en Ajax de tussenronde in de Europa League - die ook weer coëfficiëntenpunten oplevert - doorkomen. Daarna staan de 8e finales op het programma, met in ieder geval Feyenoord. AZ heeft als koploper in de Conference League ook daar al een plek in de 8e finales te pakken.