Coëfficiënten: dit staat er in de 5e speelronde op het spel voor de Nederlandse clubs
i

Pro Shots

Coëfficiënten: dit staat er in de 5e speelronde op het spel voor de Nederlandse clubs

Brian Vesseur • 21:00, 23-11-2021 / Laatste Update: 09:58, 12-12-2023

In een ideale wereld winnen de Nederlandse clubs deze week weer allemaal in Europa. Beter kan het natuurlijk niet voor de coëfficiëntenlijst, de lijst die bepaalt hoeveel clubs Nederland mag afleveren aan de Europese voetbaltoernooien. Maar welke wedstrijden zijn belangrijk in de 5e speelronde?

Wat te doen voor Nederlands succes bij de coëfficiënten?

Woensdag: Besiktas - Ajax (18:45u)

Ajax is al door in de Champions League, maar een zege levert toch weer 0.2 punt op in de befaamde lijst. Daarnaast krijgt Ajax ook een dikke zak geld (2,8 miljoen euro) bij een overwinning, dus de Amsterdammers zullen sowieso hun best doen tegen Besiktas.

Tekst loopt door onder foto. (Pro Shots)

Donderdag: PSV - Sturm Graz (21:00u)

Een héél belangrijke wedstrijd voor PSV, want bij een nederlaag lijkt uitschakeling in de Europa League dichtbij. De Eindhovenaren staan op 5 punten, de tegenstanders op het andere veld op 8 (AS Monaco) en 6 (Real Sociedad). Waar PSV bij een overwinning op 8 punten komt, zal minimaal 1 tegenstander op het andere veld punten verliezen. In de laatste wedstrijd staat PSV tegenover Real Sociedad.

Tekst loopt door onder foto. (Pro Shots)

Donderdag: Slavia Praag - Feyenoord (18:45u)

Feyenoord is nog niet door in de Conference League, maar overwintering is wel heel dichtbij. Een puntje op bezoek bij Slavia Praag levert meteen groepswinst op. Maar goed, voor de coëfficiënten zien we liever een overwinning in Tsjechië!

Tekst loopt door onder foto. (Pro Shots)

Donderdag: Stade Rennais - Vitesse (18:45u)

Vitesse gaat op bezoek in Frankrijk voor de Conference League en de wedstrijd zal even moeilijk als belangrijk worden. De Arnhemmers staan na 4 wedstrijden op 6 punten, de club uit Rennes heeft 10 punten. Ondertussen staat Tottenham Hotspur ook op 7 punten (en zij zullen ongetwijfeld winnen van Mura). Vitesse moét dus winnen van Stade Rennais en ook in de laatste ronde van Mura, om nog kans te maken om door te gaan.

Tekst loopt door onder foto. (Pro Shots)

Donderdag: FK Jablonec - AZ (21:00u)

Als er iemand met 1,5 been in de volgende ronde staat, is het AZ wel. De club heeft 10 punten, Jablonec staat op 5 en Randers op 4. Op bezoek in Tsjechië is een puntje meer dan genoeg om groepshoofd te worden én te blijven. Maar, net zoals bij Feyenoord, zien we liever een overwinning!

Tegen deze ploegen komt concurrent Frankrijk deze week in actie

CL: Lille - Red Bull Salzburg

CL: Manchester City - PSG

EL: Galatasaray - Olympique Marseille

EL: AS Monaco - Real Sociedad

EL: Brondby IF - Olympique Lyon

CoL: Stade Rennais - Vitesse

Tegen deze ploegen komt concurrent Portugal deze week in actie

CL: Barcelona - Benfica

CL: Sporting CP - Borussia Dortmund

CL: Liverpool - FC Porto

EL: FC Midtjylland - Sporting Braga