Coëfficiënten-tranen vloeien in Polen: Legia Warschau schakelt AZ uit in Conference League

Rick Kraaijeveld • 21:39, 14-12-2023 / Laatste Update: 07:15, 05-01-2024

AZ is uitgeschakeld in Europa. Legia Warschau was in eigen huis met 2-0 te sterk voor AZ. Er moest gewonnen worden om zicht te houden op Europese overwintering, maar een goal in de 1e helft, een rode kaart in de 2e helft én nog een goal in de slotfase deden AZ de das om.

In de 1e helft hield AZ redelijk stand, maar kwam het zelf niet tot grote kansen. In de 34e minuut werd de ban gebroken door Legia. Een scherpe voorzet zeilde voorbij het doel van de jonge doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro, die zijn Europese debuut én AZ-debuut maakte, en hij besloot te blijven staan. Hierdoor kwam de bal bij de 2e paal waar Yuri Ribeiro heel vrij stond om de bal binnen te werken.

Strijden

Het was dus tijd om alles op alles te zetten om snel die gelijkmaker te maken. In de 2e helft werd die opdracht nog moeilijker gemaakt nadat Bruno Martins Indi met rood van het veld gestuurd werd na een harde charge. AZ probeerde het nog wel met Jordy Clasie en Vangelis Pavlidis, maar echt gevaarlijk werden ze niet. De wedstrijd viel al helemaal in het slot toen Blaz Kramer de 2-0 binnenkopte uit een piekfijne voorzet met buitenkant links.

De Conference League zit er daarmee op voor AZ, dat 3e eindigt in de groep.