Colombiaans voetbalicoon Freddy Rincón overlijdt op 55-jarige leeftijd
i

ANP

Colombiaans voetbalicoon Freddy Rincón overlijdt op 55-jarige leeftijd

Pim Huberts • 11:43, 14-04-2022 / Laatste Update: 01:41, 12-12-2023

De Colombiaanse oud-topvoetballer Freddy Rincón is overleden. De 84-voudig Colombiaans international werd in eigen land met z'n auto aangereden door een bus en belandde in het ziekenhuis. 2 dagen later bezweek hij uiteindelijk toch aan zijn verwondingen. Rincón overleed op 55-jarige leeftijd.

Volgens de directeur van het ziekenhuis in Cali, de stad in het westen van Colombia waar de middenvelder moest worden opgenomen, had hij ernstig hoofdletsel en belandde hij op de intensive care.

El Coloso de Buenaventura

De oud-aanvoerder van het nationale team maakte 17 doelpunten voor Colombia en deed 3 keer achter elkaar mee aan het WK voetbal (1990, 1994, 1998). Tijdens zijn eerste WK, die van 1990 in Italië, maakte Rincón heel het land blij met de gelijkmaker tegen West-Duitsland in blessuretijd, waardoor Colombia de 8ste finales bereikte. De sterke 1,88 meter lange middenvelder kreeg dan ook niets voor niets de bijnaam El Coloso de Buanaventura (de Kolos van Buanaventura).

Wereldkampioen

Rincón begon zijn carrière in Colombia om vervolgens naar Europa te verhuizen en te voetballen voor Napoli en Real Madrid. In 2000 won hij met Corinthians het allereerste WK voor clubteams. In 2004 speelde hij zijn laatste wedstrijden in het shirt van het Braziliaanse Palmeiras.

De dood van een idool

Real Madrid laat in een statement weten bedroefd te zijn met de dood van de voetbalicoon. Ook SSC Napoli sluit zich aan bij de condoleances naar de 'blauwe voetballer' in het seizoen 1994/95. Corinthians post een ode aan Rincón: 'Met grote droefheid nemen we afscheid van een groot idool. Onze aanvoerder bij de 1ste wereldtitel is donderdag in de vroege uurtjes overleden. Voor altijd in ons hart.'