'Contract Blind verbroken vanwege speciale afspraak met Ajax'
i

Getty Images

'Contract Blind verbroken vanwege speciale afspraak met Ajax'

Rick Kraaijeveld • 21:06, 27-12-2022 / Laatste Update: 05:09, 08-01-2024

Een speciale clausule in het contract van Daley Blind zou een grote rol hebben gespeeld in de contractontbinding van hem en Ajax. De clausule zou een automatische verlenging in gang zetten als Blind 24 wedstrijden gespeeld zou hebben. Dat zou een dure som voor Ajax geweest zijn.

Er komen steeds meer feiten rondom de contractontbinding van Daley Blind vrij. De Telegraaf meldde dinsdagavond dat het contract van Blind met een jaar verlengd zou worden als hij 24 officiële duels gespeeld zou hebben. Hij stond nu al op 19, dus dat had hij lang en breed gehaald. Voor Ajax zou dat een duur geintje zijn geworden, want de voorwaarden van dat contract zouden hetzelfde blijven als nu. Naar verluidt verdient hij 4,5 miljoen euro per jaar.

Lees ook: Clubs staan in de rij voor transfervrije Daley Blind: moordende concurrentie voor Antwerp

Rol Blind

De rol van Blind in het elftal van Alfred Schreuder is verre van onomstreden. De 99-voudig international mocht meermaals de bank warmhouden en dat zou volgend jaar dan ook niet anders zijn. In dat opzicht zou het een zeer dure bankhouder zijn, daar Blind een grootverdiener is in Amsterdam. Ajax was dus best gebaat bij een ontbinding van het contract.

AD-journalist Maarten Wijffels meldt trouwens ook nog dat Ajax gewoon het resterende salaris van dit seizoen moet betalen aan hun speler.

Lees ook: Vrouw van Blind liket reacties onder Ajax-post: ‘Gewoon eerder eruit dan Schreuder?’