Contract van Marcus Rashford is automatisch met 1 jaar verlengd
i

Getty Images

Contract van Marcus Rashford is automatisch met 1 jaar verlengd

Rick Kraaijeveld • 14:37, 24-12-2022 / Laatste Update: 23:13, 11-12-2023

Het contract van Marcus Rashford is eenzijdig met 1 jaar verlengd. Een clausule in zijn contract stelde dat de club zijn contract automatisch met 1 jaar mag verlengen. Dat heeft de club ook gedaan. Rashford stond al een tijd in de belangstelling van verschillende Europese grootheden, maar zal nu nog een jaar bij United blijven.

Paris Saint-Germain had graag met Rashford willen spreken in januari, het contract van hem liep af en PSG wilde hem sowieso al even hebben. Nu het contract automatisch met een jaar verlengd is, kan de United-spits niet in januari of in de zomer transfervrij weggaan. De Engelsman staat sinds de komst van Erik ten Hag steevast in de basis en heeft het prima naar zijn zin.

Verlengingen

Er zijn nog 3 spelers die zo'n clausule in het contract hadden staan en ook hun contracten zijn met een jaar verlengd. Het gaat om Diogo Dalot, Fred en Luke Shaw. Ten Hag reageerde tegen de media van de club enthousiast: "Wij zijn hier blij mee want het team gaat de goede kant op en zij dragen daar een groot deel aan bij."