Copa Libertadores voor het eerst gewonnen door Fluminense: Boca Juniors grijpt weer mis

Rick Kraaijeveld • 07:51, 05-11-2023 / Laatste Update: 13:33, 07-01-2024

Fluminense bestaat ondertussen al 121 jaar maar had nog nooit de Copa Libertadores gewonnen, tot zaterdag! De Braziliaanse club mag zich de beste club van Zuid-Amerika noemen nadat er in eigen huis met 2-1 werd gewonnen van Boca Juniors.

De club van onder andere Marcelo en de nóg oudere Felipe Melo kwam in de 1e helft op voorsprong door topscorer Germán Cano. Hij scoorde in de Copa maar liefst 13 doelpunten, dat zijn er 6 meer dan de nummer 2 in de lijst. In de 2e helft maakte Boca de gelijkmaker en dus gingen ze verlengen.

Feest en rode kaart

In de 99e minuut was het dan echt feest in Brazilië, John Kennedy scoorde de winnende goal voor Fluminense en was zo blij dat hij het uitbundig met de supporters in het publiek ging vieren. Helaas voor hem was dat al zijn 2e gele kaart dus mocht hij gelijk gaan douchen.

Gelukkig voor hem liep het goed af en scoorde Boca niet meer, maar dat had ook zeer vervelend kunnen uitpakken! Even later kreeg ook Boca nog een rode kaart, waardoor de wedstrijd met 10 tegen 10 eindigde.

Boca-fans

Het verlies is een enorme aderlating voor de fans van Boca Junior. Maar liefst 100.000 (!) fans maakten de reis van Buenos Aires naar Rio de Janeiro, een slordige 2500 kilometer. Daarvan mochten er maar 30.000 in het stadion zitten.