Corona-uitbraak bij RB Leipzig vlak voor do-or-die-wedstrijd tegen Brugge
i

REUTERS

Corona-uitbraak bij RB Leipzig vlak voor do-or-die-wedstrijd tegen Brugge

Martijn Baars • 16:39, 23-11-2021 / Laatste Update: 03:33, 12-12-2023

RB Leipzig gaat zonder hoofdtrainer Jesse Marsch naar België voor het duel met Club Brugge in de Champions League. De Amerikaanse coach heeft positief getest op het coronavirus, net als de Hongaarse keeper Péter Gulácsi van Leipzig. Beiden zijn thuis in quarantaine gegaan.

Assistent-trainer Marco Kurth gaat ook niet mee naar Brugge. Kurth heeft nauw contact gehad met iemand die positief testte op het coronavirus en wordt daarom uit voorzorg ook weggehouden bij de ploeg. Achim Beierlorzer, ook assistent van Marsch, heeft voorlopig de leiding over de ploeg.

Do or die

Club Brugge staat in groep A op de 3e plaats achter Manchester City en Paris Saint-Germain met 4 punten uit 4 wedstrijden, Leipzig heeft pas 1 punt. Voor beide ploegen telt daarom woensdagavond in het Jan Breydelstadion alleen de winst. De Duitse club van oud-Ajacied Brian Brobbey kan met een zege na de winterstop nog doorgaan in de Europa League.

Nagelsmann

Onlangs testte de trainer van Bayern München, Julian Nagelsmann, ook al positief. De 34-jarige trainer ontbrak daardoor eind vorige maand op de bank in de gewonnen uitwedstrijd tegen Benfica in de Champions League (0-4). Nagelsmann werkte de afgelopen jaren bij Leipzig. Hij werd in de zomer opgevolgd door de 48-jarige Marsch.