Coronabom barst in Duitse WK-selectie: speler test positief, ongevaccineerde Kimmich in quarantaine
i

Swen Pförtner/dpa

Coronabom barst in Duitse WK-selectie: speler test positief, ongevaccineerde Kimmich in quarantaine

Martijn Baars • 13:45, 09-11-2021 / Laatste Update: 16:01, 08-01-2024

De Duitse voetbalploeg heeft bij de start van de interlandperiode te maken gekregen met een coronageval. Een speler testte bij aankomst in het spelershotel in Wolfsburg positief. Volgens Duitse media gaat het om verdediger Niklas Süle van Bayern München. De teambespreking van maandagavond werd daarop geschrapt en de groepstraining van dinsdag gaat ook niet door.

De Duitse bond meldt niet om welke voetballer het gaat. De DFB benadrukt wel dat de betreffende speler volledig gevaccineerd is en geen coronagerelateerde klachten heeft. Hij zit in quarantaine, net als 4 andere spelers die weliswaar negatief hebben getest, maar gedurende langere tijd in zijn omgeving zijn geweest. Volgens Bild gaat het om de Bayern-spelers Serge Gnabry, Jamal Musiala en de ongevaccineerde Joshua Kimmich en Karim Adeyemi (Salzburg). Net als Süle hebben zij het trainingskamp verlaten.

8 spelers van Bayern

De rest van de ploeg gaat zich wel voorbereiden op de afsluitende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Liechtenstein (donderdag in Wolfsburg) en Armenië (zondag in Jerevan). Bondscoach Hansi Flick heeft in totaal 8 spelers van Bayern München opgenomen in zijn selectie.

Al geplaatst voor WK

De ‘Mannschaft’ heeft zich met 21 punten uit 8 duels al geplaatst voor het WK van volgend jaar in Qatar. “Het is heel jammer dat dit zo kort voor de laatste wedstrijden in de WK-kwalificatie gebeurt”, zegt directeur Oliver Bierhoff van de DFB. "Maar gezondheid staat voorop. We wensen de speler die positief testte een spoedig herstel.”