Corruptieonderzoek naar FC Barcelona voor UEFA geen reden uitsluiting Champions League
i

Getty Images

Corruptieonderzoek naar FC Barcelona voor UEFA geen reden uitsluiting Champions League

Rick Kraaijeveld • 21:52, 27-07-2023 / Laatste Update: 00:45, 12-12-2023

FC Barcelona mag voorlopig gewoon in de Champions League gaan spelen komend seizoen, dat heeft de UEFA besloten. Er loopt een corruptieonderzoek tegen de Spaanse kampioen, maar dat is tot nu toe nog geen reden om hen al uit te sluiten. Wel gaf de UEFA aan dat die beslissing nog later kan volgen.

Het OM in Spanje heeft Barça namelijk aangeklaagd voor betalingen aan een bedrijf dat in handen was van de vicevoorzitter van de scheidsrechterscommissie. 17 jaar lang maakte Barça in totaal 7,3 miljoen euro over naar dat bedrijf. Dat zou volgens de club zelf gaan om het krijgen van 'adviezen over technische arbitragezaken.

Lynch

De voorzitter van Barcelona Joan Laporta vond dit eerder een regelrechte schande. "Barça wordt publiekelijk gelyncht, ook door de media", hij gaf toen ook aan dat er gewoon bewijs was, dat die betalingen eerlijk waren.

Barça moet wel eerlijk blijven tegenover de UEFA wat betreft de voortgang van het onderzoek. Alle documenten moeten gedeeld worden en daaruit bepalen de onderzoekers of ze de toelating van Barcelona moeten heroverwegen.