Courtois-soap gaat nog even door! Belgische bond schaart zich achter bondscoach
i

Getty Images

Courtois-soap gaat nog even door! Belgische bond schaart zich achter bondscoach

Rick Kraaijeveld • 11:33, 22-06-2023 / Laatste Update: 16:04, 08-01-2024

De gemoederen rondom Belgisch keeper Thibaut Courtois en de Belgische voetbalblond blijven maar oplopen. Courtois vertrok als doelman van de nationale ploeg, nadat hij geen aanvoerdersbrand mocht dragen tegen Oostenrijk. Daarna deed hij uitspraken waar niet iedereen van gediend was. De bondscoach, Domenico Tedesco verkeerde in shock. De bond schaart zich achter hem, dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het is flink hommeles bij de KBVB sinds het vertrek van Courtois. Nadat hij weg was gegaan omdat niet hij - maar Romelu Lukaku - de band kreeg bij afwezigheid van Kevin de Bruyne, barstte er een bom. De bondscoach was in shock na de uitlatingen van Courtois en zegt tijd nodig te hebben. De bond staat volledig achter de trainer, maar houdt de deur open voor de keeper.

Onduidelijkheid

Alleen heeft volgens de Belgische krant niemand een idee hoe nu verder. Er is in ieder geval een afkoelingsperiode ingesteld waarna er weer gesproken gaat worden. De bond heeft vragen over uitspraken van Courtois dat hij respect miste vanuit de bond, maar dat komt later. België moet namelijk pas weer in september de mat op tegen Azerbeidzjan.

Het team

Vanuit het team is er ook gereageerd op de heisa. Jan Vertonghen zei op de persconferentie na Estland dat 'het groepsgevoel is verstoord' en Yannick Carrasco was ook duidelijk: "Zo’n band is een detail. Je moet met je persoonlijkheid laten zien dat je een leider en een aanvoerder bent."