Cristiano Ronaldo doorbreekt als eerste persoon op aarde grens van half miljard volgers op Instagram
i

AFP

Cristiano Ronaldo doorbreekt als eerste persoon op aarde grens van half miljard volgers op Instagram

Martijn Baars • 12:55, 23-11-2022 / Laatste Update: 04:11, 12-12-2023

Cristiano Ronaldo mag zich met zijn spraakmakende interview bij Piers Morgan weliswaar onmogelijk hebben gemaakt bij Manchester United, op sociale media plukt hij er juist de vruchten van. Als allereerste persoon ter wereld heeft de Portugese superster deze week de grens van een half miljard volgers op Instagram doorbroken.

De teller staat voor Ronaldo nu op 502 miljoen volgers. Dat zijn er maar liefst 124 miljoen meer dan zijn eeuwige rivaal Lionel Messi, die daarmee wel keurig 2e staat. Ze zijn de enige 2 sporters in de top 5, die verder bestaat uit tv-persoonlijkheid Kylie Jenner, zangeres Selena Gomez en acteur Dwayne ‘The Rock’ Johnson.

Geen respect voor Ten Hag

Ronaldo was afgelopen week volop in het nieuws nadat hij in een interview de vloer aanveegde met Manchester United en coach Erik ten Hag. "Hij heeft geen empathie”, zo oordeelde hij over de Nederlandse trainer. "Hij zegt in de media van me te houden, maar dat is alleen maar voor de bühne. 100 procent. Ik heb geen respect voor hem, omdat hij ook geen respect heeft voor mij.” De uitspraken zorgden uiteindelijk voor een breuk tussen de speler en de club.

'Ik deel altijd alles met jullie'

Op sociale media zag de 37-jarige Portugees door de rel zijn populariteit alleen maar toenemen. Binnen een week tijd kwamen er op Instagram ruim 5 miljoen volgers bij. "Ik heb altijd alles met jullie gedeeld. Mijn leven, carrière en gedachten", zo reageert Ronaldo op de magische mijlpaal. "Jullie maken deel uit van mijn verhaal. We hebben samen meer bereikt dat ik had kunnen dromen. In elke post, elk moment, voel ik jullie steun. Bedankt!"

Piers Morgan was er als de kippen bij om Ronaldo te feliciteren.