Cristiano Ronaldo gedraagt zich als een klein kind tijdens en na verloren 'finale' tegen Al-Hilal
Cristiano Ronaldo was zwaar gefrustreerd tijdens de finale om de Riyadh Cup. ©Getty Images, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Cristiano Ronaldo gedraagt zich als een klein kind tijdens en na verloren 'finale' tegen Al-Hilal

08:36, 09-02-2024 / Laatste Update: 10:23, 09-02-2024

Cristiano Ronaldo mag dan een van de beste voetballers ooit zijn, soms gedraagt hij zich nog als een klein kind. Zoals donderdagnacht, toen hij met Al-Nassr de finale van de Riyadh Cup verloor.

Ronaldo had vast nog graag een prijs achter z'n naam willen hebben staan, maar de Riyadh Season Cup ging aan hem voorbij. Al-Hilal, de club van onder anderen Aleksandar Mitrovic, stond binnen een half uur 2-0 voor en won met die stand ook de wedstrijd. Ronaldo kon het totaal niet verkroppen.

Het hielp voor hem ook niet mee dat het publiek in Saoedi-Arabië hem uitjoelde. Veel probeerden onder de huid van Ronaldo te kruipen door de naam van zijn 'aartsrivaal' Lionel Messi te scanderen. Het werkte blijkbaar, want de aanvaller van Al-Nassr liet zich uit de tent lokken en kennen. Na een beslissing van de scheidsrechter ramde hij uit frustratie een bal in het publiek en kreeg hij de gele kaart.

De fans hadden natuurlijk de grootste schik, maar kregen ook een steek terug van Ronaldo. Op weg naar de spelerstunnel gooide iemand een sjaal van Al-Hilal naar de toch al stampvoetende Ronaldo. Die twijfelde geen moment, pakte de blauwe sjaal op en stopte 'm provocerend in z'n onderbroek bij z'n kruis. Met veel misbaar beende hij verder richting de kleedkamer.

De wedstrijd begon zelfs nog met een lach voor Ronaldo. Bij de opkomst werd de legendarische worstelaar The Undertaker ingeschakeld om de beker te tonen aan het publiek. Ronaldo vond het kennelijk grappig.

Messi ook in het nieuws

Is Ronaldo in het nieuws, dan volgt Messi er al gauw achteraan. Deze week haalde de Argentijnse tegenpool van Ronaldo de woede van veel fans in Azië op de hals. Door een blessure kon hij niet meedoen aan de Riyadh Cup. Duizenden fans hadden speciaal voor Messi kaartjes gekocht, maar kwamen van een koude kermis thuis. Hij speelde helemaal niet.