Al-Nassr sloopt Inter Miami met 6-0, Lionel Messi kan als invaller niks meer betekenen
Lionel Messi / Getty Images

Al-Nassr sloopt Inter Miami met 6-0, Lionel Messi kan als invaller niks meer betekenen

21:09, 01-02-2024 / Laatste Update: 21:16, 01-02-2024

Welke competitie is beter: de Saudi Pro League of de MLS? Dat is sinds Cristiano Ronaldo in Saudi-Arabië speelt en Lionel Messi in de Verenigde Staten een interessante vraag. Het Al-Nassr van Ronaldo deelde donderdagavond een flinke tik uit aan het Inter Miami van Messi.

Het werd liefst 6-0 voor Al-Nassr. Ronaldo schitterde door afwezigheid, de niet-topfitte Messi was slechts invaller. Dit oefenduel zou The Last Dance worden tussen de twee, maar door blessures waren Ronaldo en Messi er niet (vanaf het begin) bij. Aymeric Laporte besloot in dat geval maar de hoofdrol op te eisen. De Spaanse verdediger schoot vanaf eigen helft raak.

Overigens was het niet de eerste keer dat Miami-keeper Drake Callender moest vissen. Otavio had Al-Nassr al op voorsprong geschoten en ook Anderson Talisca was al trefzeker. En dat terwijl Laporte in de 12e minuut de 3-0 maakte! 

Na de thee ging Al-Nassr vrolijk verder met het slopen van Inter Miami, waar Sergio Busquets, Jordi Alba én Luis Suarez wél in de basis stonden. Talisca maakte via een penalty de 4-0 en voltooide in de 73e minuut zijn hattrick. Tussendoor was ook Mohammed Maran nog trefzeker namens de Saudische club.

Messi valt toch nog in

In de 83e minuut viel Messi nog in bij Inter Miami, maar toen stond de pijnlijke stand al op het scorebord.