'Cristiano Ronaldo heeft het wel gezien in Saoedi-Arabië en wil weer naar Europa of naar Amerika toe'
i

Getty Images

'Cristiano Ronaldo heeft het wel gezien in Saoedi-Arabië en wil weer naar Europa of naar Amerika toe'

Rick Kraaijeveld • 21:26, 23-05-2023 / Laatste Update: 06:00, 08-01-2024

Volgens Spaanse krant El Mundo Deportivo heeft de Portugese ster Cristiano Ronaldo wel weer genoeg gezien in Saoedi-Arabië. Hij schijnt alweer weg te willen, nadat hij daar in de zomer tekende. Hij heeft zijn zinnen weer gezet op Europa. Zijn contract bedraagt nog 2 jaar.

De wereld stond op zijn kop toen Ronaldo een half jaar geleden vertrok naar de zandbak voor het ongelofelijke bedrag van 200 miljoen per jaar. Maar daar komt hij nu toch op terug. Hij schijnt de leefomgeving in het Arabische land niet meer aan te kunnen. Volgens de Spaanse krant is de infrastructuur en het gebrek aan moderniteit de reden dat zijn omgeving publiekelijk begint te klagen. Zo spelen ze in op een vertrek naar Europa, of Amerika.

En dat geld dan?

Ja, goeie vraag. Dat is nogal een bedrag natuurlijk. Mocht hij zijn contract ontbinden dan is hij de rest van het geld dat hij zou verdienen schuldig aan de club. Als hij dus na 1 seizoen vertrekt, speelt hij kiet als hij weg gaat. Toch zonde van dat jaartje boeren zou je zeggen.

Ronaldo in Saoedi-Arabië

Ronaldo heeft ondertussen 17 wedstrijden gespeeld bij Al-Nassr. Daarin scoorde hij 13 keer. De club staat momenteel 2e in de competitie met 3 punten achterstand op koploper Al-Ittihad.