Cristiano Ronaldo is weer best betaalde sporter op aarde dankzij Saudische vriendjes
i

Getty Images

Cristiano Ronaldo is weer best betaalde sporter op aarde dankzij Saudische vriendjes

Rick Kraaijeveld • 01:43, 03-05-2023 / Laatste Update: 03:29, 08-01-2024

Cristiano Ronaldo is weer de best betaalde sporter ter wereld. Dit was hij eerder al, maar hij werd in 2017 van de troon gestoten. Volgens zakentijdschrift Forbes heeft het lucratieve contract bij Al-Nassr daar verandering in gebracht. Hij is Back on Top.

Zijn jaarsalaris zou zo ongeveer verdubbeld zijn, tot ongeveer 68 miljoen. Hiermee kan de 38-jarige Portugees, met andere inkomsten een slordige 125 miljoen euro binnen zien komen. Dit allemaal dankzij zijn overstap naar de club uit Saoedi-Arabië, Al-Nassr. Zijn rivaal, Lionel Messi, moet het doen met wat miljoentjes minder; namelijk 118 miljoen.

Maar voor het geld moeten we wel in Parijs blijven, Kylian Mbappé is 3e op de lijst. De 24-jarige spits verdient 109 miljoen euro en is de állerjongste sporter in de top 10 van de lijst. Zo betaalt PSG dus 2 salarissen uit de top-3 van de lijst bestbetaalde sporters ter wereld. Net als Al-Nassr zijn zij in handen van mensen met oliegeld, dit keer door Qatar Sports Investments.

Veel geld

Sowieso blijkt het Midden-Oosten zeer lucratief, niet alleen voor voetballers. 2 golfers die in de lijst staan, Dustin Johnson en Phil Mickelson, spelen in de LIV Series in het Midden-Oosten. Zij verdienen beide ongeveer 100 miljoen en staan daarmee ook in de top-10.