Cristiano Ronaldo snapt individuele prijzen voor Lionel Messi niet: 'Ongeloofwaardig'
Cristiano Ronaldo / Getty Images

Cristiano Ronaldo snapt individuele prijzen voor Lionel Messi niet: 'Ongeloofwaardig'

13:55, 21-01-2024 / Laatste Update: 13:55, 21-01-2024

Cristiano Ronaldo hoorde dat Lionel Messi afgelopen week de award voor beste speler ter wereld kreeg bij de FIFA Awards. Eerder zag hij de Argentijn er met de Ballon d'Or vandoor gaan. Daar snapt de Portugees niks van: "De Ballon d'Or en The Best FIFA Football Awards raken op deze manier hun geloofwaardigheid kwijt."

Dat zegt Ronaldo, die zelf vijf keer de Ballon d'Or won, bij het Portugese Record. De 38-jarige aanvaller van Al-Nassr scoorde in 2023 de meeste doelpunten van de hele wereld, liefst 54. Om die reden gelooft hij niet meer in de Awards van de FIFA en de Ballon d'Or.

"Ik wil niet zeggen dat Lionel Messi, Erling Haaland of Kylian Mbappé de awards niet zouden verdienen", legt Ronaldo uit. "Ik denk dat de prijzen hun geloofwaardigheid verliezen. Je moet het hele seizoen analyseren." Hij kreeg de vraag voorgeschoteld of het terecht was dat Messi de FIFA Award kon winnen, terwijl hij bij Inter Miami in de MLS speelde. "Ik ben eraan gewend hoe deze organisaties werken."

Ronaldo vs. jonge machines

Ronaldo is er trots op dat hij nóg meer scoorde dan 'jonge machines' als Haaland en Mbappé. "Het is moeilijk om doelpunten te maken, of het nu in Saoedi-Arabië, Italië, Spanje of Portugal is. Een doelpunt is een doelpunt. In zekere zin ben ik nog trotser dat ik Haaland, Mbappé en Kane heb verslagen."