Daar is-ie dan! Raheem Sterling is a Blue en tekent voor 5 jaar in Londen

Rick Kraaijeveld • 20:24, 13-07-2022 / Laatste Update: 01:59, 12-12-2023

Raheem Sterling kondigde eerder op de woensdagmiddag al zijn vertrek aan bij Manchester City met een emotioneel afscheid. Een paar uur later kondigde Chelsea zijn komst aan met een foto van Sterling op trainingskamp in LA. Hij tekent voor 5 jaar in Londen.

Chelsea heeft Sterling overgenomen van Manchester City, naar verluid voor grofweg 55 miljoen euro. De aanvaller, die 7 jaar bij Manchester City speelde, werd 5 keer kampioen met zijn oude werkgever. Hij is blij zich bij de groep te voegen: "Het is een eer om bij Chelsea te mogen spelen." Hij kijkt erg uit naar het spelen in het blauw van de club uit Londen: "Ik heb al veel bereikt in mijn carrière maar wil nog veel meer bereiken."

Londen

Londen is waar het voor Sterling allemaal begon, hij kijkt er dan ook erg naar uit om elke week voor zijn vrienden en familie te kunnen spelen. "Ik kan niet wachten om te beginnen en om het veld op te gaan." Sterling scoorde sinds hij bij Manchester City kwam spelen elk jaar dubbele cijfers.

Chelsea

Ook Chelsea kijkt uit naar het spel van Sterling, Tedd Boehly, de co-eigenaar: "Sterling is een winnaar en zijn aantrekken is een belangrijke stap in het sterker maken van het team. Ik kan niet wachten hem te zien spelen op Stamford Bridge." In totaal maakte Sterling 131 doelpunten in 337 wedstrijden voor de Citizens.