Danny Blind keert terug bij Ajax: benoemd tot technische man in raad van commissarissen
i

ANP

Danny Blind keert terug bij Ajax: benoemd tot technische man in raad van commissarissen

Rick Kraaijeveld • 15:09, 27-12-2023 / Laatste Update: 10:09, 07-01-2024

Danny Blind is woensdag benoemd tot technische man in de raad van commissarissen van Ajax. Dit gebeurde bij een buitengewone vergadering van de aandeelhouders. Hij zal deze functie vervullen tot november 2027.

De komst van Blind was geen verrassing; in oktober meldde Ajax al dat Blind zou terugkeren in de rvc, maar de datum voor de benoeming was er nog niet. 2 jaar geleden nam Blind afscheid van de rvc toen Louis van Gaal hem belde om zijn assistent te worden richting en bij het WK in Qatar. Na het WK besloot Blind weg te blijven bij Ajax.

Rvc Ajax

De rvc van Ajax is nogal onderhevig geweest aan verandering de laatste tijd. In november trad Michael van Praag toe, nadat Pier Eringa zelf opstapte in september vanwege heftige kritiek. Leo van Wijk is ook weer terug in de rvc, net als Blind nu dus. De komst van Blind heeft veel te maken met Van Gaal die als extern adviseur geldt voor de rvc.

Blind vervangt Jan van Halst die tot maart directeur algemene zaken is, daarna neemt Alex Kroes het over. Kroes mocht nog niet eerder toetreden vanwege het concurrentiebeding dat hij had bij zijn vorige club AZ.