Datum duel om Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord is bekend, alleen de locatie nog niet (helemaal)
Noa Lang was vorig jaar de matchwinnaar in het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord. © Getty Images

Datum duel om Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord is bekend, alleen de locatie nog niet (helemaal)

13:01, 22-04-2024 / Laatste Update: 13:02, 22-04-2024

Met de winst van de KNVB Beker verzekerde Feyenoord zich ook van een plek in het duel om de Johan Cruijff Schaal. De Rotterdammers zullen het daarin opnemen tegen PSV. Het is alleen nog niet helemaal duidelijk waar de wedstrijd gespeeld wordt.

De KNVB had twee mogelijke speeldata gereserveerd. Afhankelijk van eventuele Europese voorronden van de deelnemers zou er een keuze worden gemaakt. Nu duidelijk is dat Feyenoord en de andere deelnemer PSV zich rechtstreeks voor Europees voetbal (Champions League zelfs) hebben geplaatst, is zondag 4 augustus (18.00 uur) de definitieve datum geworden.

PSV is officieel nog geen landskampioen. Stel dat Feyenoord alsnog de dubbel zou pakken, dan mogen de Eindhovenaren alsnog als nummer twee van de eredivisie deelnemen aan de Johan Cruijff Schaal. De landskampioen is daarin de thuisspelende club.

Philips Stadion

Met nog vier duels te spelen, heeft PSV negen punten voorsprong en een titel van de mannen van Peter Bosz lijkt dan ook aanstaande. Dat houdt in dat het duel in het Philips Stadion wordt gespeeld. Bij een titel voor Feyenoord zou het de Kuip worden.

PSV is overigens de houder van de JC Schaal. Als bekerwinnaar werd vorige zomer met 1-0 gewonnen van landskampioen Feyenoord. Noa Lang maakt het enige doelpunt van de wedstrijd. De linksbuiten kampt ondertussen al maanden met hamstringblessures.