'Davide Nicola 48 uur na ontslag weer aangesteld als trainer Salernitana'
i

Getty Images

'Davide Nicola 48 uur na ontslag weer aangesteld als trainer Salernitana'

Rick Kraaijeveld • 12:46, 18-01-2023 / Laatste Update: 12:10, 08-01-2024

Volgens Sky Italia heeft Salernitana besloten om de, maandag weggestuurde trainer Davide Nicola, toch weer aan te stellen als hoofdtrainer. De spelersgroep zou hiernaar gevraagd hebben, maar ook kon de clubleiding geen vervanger vinden.

Nicola werd maandag ontslagen, een dag na de afstraffing tegen Atalanta (8-2). De clubleiding ging gelijk op zoek naar andere coaches om het roer over te nemen. Ze kregen alleen 0 op het rekest.

Rafael Benitez bedankte gelijk voor de klus. Vladimir Petkovic is in onderhandeling voor de functie als bondscoach van Polen. En ook bij andere clubs kreeg het bestuur de trainers niet weg. De leiding probeerde Roberto D'Aversa los te weken bij Sampdoria en Leonardo Semplici (zonder club) vroeg te veel.

Spelersgroep

De spelersgroep kwam ook naar de clubleiding toe, de spelers wilden graag weer door met Nicola. Bij gebrek aan beter, vaak nee moeten horen en de nood om iemand voor de groep te hebben zou de president Danilo Iervolino ervoor gekozen hebben toch weer aan te bellen bij de man die hij maandag ontslagen had. Dat moet je maar durven.

Zo lijkt het een kort vaarwel te zijn geweest tussen Nicola en Salernitana.